Redőnyök, szúnyoghálók

Külső tokos műanyag redőnyök

A külső tokos műanyag redőnyrendszerek a legkeresettebb redőnyrendszerek csoportjába tartoznak. A redőnyök bármilyen típusú nyílászáró külső síkjára felszerelhetők.

A rendszerek előnyös tulajdonságaiból ki kell emelni a redőnyök nagy variálhatósági lehetőségét, könnyű kezelhetőségét és nem utolsósorban kedvező árát.

A redőnyök tokszerkezete horganyzott, gyárilag festett, fóliával ellátott acél vagy alumínium szalagból, az Ön által választott háromféle alakzat bármelyikére kerülhet kialakításra.

A 37 mm hasznos magasságú, német típusú redőnylécek fényzáróak és széles színskálából választhatók. A redőnyléc kedvező tekeredési méretekkel rendelkezik, ezért nem szükséges nagy tokméret alkalmazása. Ez azért fontos, mert a nyílászárótól függően a redőny tokszerkezetének egy része a lakáson belülről nézve is látszódhat.

Külső tokos redőny

A redőnyöket két alaptípusra bonthatjuk.

A „hagyományos” redőny esetében egy kiforrott, de alapjaiban egyszerűbb és szerényebb technikai lehetőségeket magába rejtő rendszerről beszélhetünk, amely leginkább kedvező árával csalogatja megrendelőit.

A fentebb említett tokrendszert porlakkozott, acél oldalvég zárja le. A csapszeggel ellátott tengelyszerkezetre tekeredik fel a német típusú műanyag redőnyléc, melynek fém- vagy műanyag betétes zárólécére külső ütközőt rögzítünk. Így akadályozzuk meg, hogy a felhúzás során a redőnyléc a tokszerkezetbe forduljon. Lefutója gumikéder nélkül és gumikéderrel is megrendelhető.

Az „új típusú” redőny, külső megjelenését tekintve teljesen megegyezik az alumínium redőny formavilágával. Lefutója belsejében elhelyezett gumikéder a halkabb működést, a csapágyazott tengelyszerkezet a könnyed kezelést, míg az alumínium oldalvég és záróléc a hosszú élettartamot biztosítja a rendszernek. Az alumínium záróléc belsejében helyezzük el a kívülről nem látható rejtett ütközőt, mely a redőnypalást tokba fordulását akadályozza meg.

Az alumínium oldalvég nemcsak a redőny tartósságát és esztétikai látványát növeli meg, de alkalmazásával lehetővé vált a szúnyoghálóval kombinált redőny kialakítása.

A redőnytokba épített szúnyogháló esztétikailag és anyagilag is kedvezőbb választás, mint az utólagosan, a redőny külső síkjára felszerelt, önálló mobil szúnyogháló.

Az extrudált kombinált lefutó gumikéderrel ellátott részében a redőnyléc, míg a kefével ellátott lefutó részében a szúnyogháló működtethető.

Szúnyogháló

Az „új típusú” redőny, új minőségi kategóriát állított fel a műanyag redőnyrendszerek családjában!

A redőnyök működtetése manuálisan, gurtni vagy zsinórzat alkalmazásával történhet.

Színük megválasztható a lakásbelső színkialakítását figyelembe véve.

A működtetés során „felesleges” gurtnit vagy zsinórzatot a begyűjtő automata rejti el.

Az automata egyedi igények szerint falba véshető kivitelben is megrendelhető cégünknél.

Alumínium redőnyök

Az alumíniumból készült redőnyök esztétikusak, tökéletesen színtartóak, hosszú élettartamúak és hőhídmentes szerkezet is készíthető belőlük, amely a nyílászáró védelmén kívül a lakás árnyékolásával kapcsolatos követelményeknek is megfelel. A tokozata porszórt és lakozott felületének köszönhetően ellenáll a természet támadásainak.

A stabil kamrás lefutó a jól kitalált szerkezeti keresztmetszetének köszönhetően nem csak tökéletesen megvezeti a redőnylécet, hanem erős stabil keretet és tartást biztosít a szerkezetnek. A lefutó futófelületébe húzott gumírozással egyszerre két elvárásnak is megfelel azzal, hogy a megvezetést tökéletesíti és zajtalanná varázsolja a redőnyt.

A 37 mm-es hengerelt eljárással készült és szigetelő habbal töltött alumínium redőnyléc garantálja a hő- és hangszigetelést, növeli a stabilitást és zajmentes működést biztosít.

Az alumínium lécek színválasztéka:

 • fehér
 • krém
 • bézs
 • ezüst
 • világos fa eres
 • sötét fa eres

Alumínium redőnyök - színválaszték

Működtetés szempontjából alapvetően két típust különböztetünk meg:

 • manuális
 • motoros
Alumínium redőnyök kialakítása

 

Felső tokos redőnyök

A VAKO rendszer termékei közül egy kimagasló minőségű ablakra építhető felső tokos műanyag redőnyrendszert gyártunk és forgalmazunk.

Komplett rendszer, mely az új nyílászárokkal együtt kerül beépítésre. Belső szerkezeti tulajdonságainak és pontos illesztéseinek köszönhetően mind motoros mind kézi működtetéssel egy rendkívül könnyen kezelhető jó minőségű tartós termékként forgalmazható.

Vako felsőtokos redőny

A VAKO redőnyrendszer gyártási és forgalmazási tapasztalatai szerint ez a termék az árnyékolástechnika jelene és jövője.

Műszaki paraméterei:
Tokozata műanyag, tengelyezése 40-es fémtengellyel fémcsapágyazással, tokvégek acélmerevítéses rögzítéssel, lefutó PVC vagy alumínium, betét 37 mm-es műanyag vagy alumínium.

felsotokos

Tokméretek:

 • 210 x 210 mm
 • 250 x 250 mm
 • K: 0,9W/m2K

Vakolható tokos redőnyök

Ezt a redőnytípust az újonnan épülő házaknál érdemes választani, hisz a redőnytok az áthidalóba kerül beépítésre és utólagosan elvakolásra.

Vakolható redőny beépítése

E beépítési mód az alábbi előnyöket biztosítja az Ön számára: A vakolás után a redőnytok kívülről nem látható és a beépített redőnytok nem takar a nyílászáró üvegfelülete elé. A tokszerkezet hőhídmentes és alumínium léccel szerelve kiváló hőszigetelő.

Vakolható redőny

Fontos, hogy a beépítési rajzban megadott mélységi és magassági adatokat vegyék figyelembe az áthidalók kialakítása során, hisz a beépítés után a redőnytok heraklit rétegének a fal síkjával kell egy síkban lennie!

Vakolható redőny helykialakítása

A redőnyhöz felhasznált alkatrészek, a működtetés módjai és a kialakítható variációs lehetőségek megegyeznek a külsőtokos redőnyrendszernél ismertetett lehetőségekkel.

Comments are closed