Tudnivalók

Profil:

A profil az a része a nyílászáróknak, amit a köznyelv keretként, illetve tokként ismer, ebben kerül elhelyezésre az üveg, a működéshez szükséges vasalatok. A gyártás folyamán a pontos méretezés és illesztés elengedhetetlen a jó záródás érdekében, ami az általunk forgalmazott termékeknél teljes mértékben megoldott és ellenőrzött!

Vasalat:

A nyílászárók azon része, ami a megfelelő működésért felelős. A felhasználó a kilincs segítségével mozgatja a vasalatot. A megfelelő záródás érdekében fontos a jó minőségű vasalat szakszerű beépítése, ami az általunk forgalmazott termékeknél szintén teljes mértékben megoldott és ellenőrzött!

Légkamra:

Hogy egy szerkezet hány légkamrás, az attól függ, hogy az elválasztandó teret hány légrétegre választja el a szerkezeten belül (ez az érték a profil jellemzője). A légkamra szám azért fontos, mert adott határon belül a légkamrák számának emelkedésével javul a hő- és hangszigetelő képesség. Ez természetesen egy határon túl nem ad jelentős változást, amennyiben a profil szélessége változatlan. A kamrák száma továbbá befolyásolja a profil szilárdsági tulajdonságait is. Jelenleg az öt légkamrás profiloknak a legnagyobb a piaci részesedése. Ezek a profilok a lakossági felhasználás terén minden igényt kielégítenek. Ezeket követi a hat és hét légkamrás szerkezetek, melyek a legmagasabb igényeknek is megfelelnek! Az öt kamrás szerkezetek U értéke 1,1 és 1,3 W/m2K között változik a szerkezet beépítési mélysége és a profil kialakítása függvényében.

Léghanggátlás:

A léghanggátlás a szerkezet hangszigetelő tulajdonsága, mértékegysége a dB. Az alap rétegrendű üveg (4-16-4) Rw= 32dB. Ez az érték egészen 45 dB-ig növelhető, ilyen üveget magas zajterhelésű helyek közelében (pl.: repülőterek) szokásos alkalmazni. A léghanggátlás növelhető az üvegvastagsággal, illetve eltérő üvegvastagság használatával és SF6 gáztöltéssel.

Nyitási irány meghatározása:

  • Álljon szembe a szerkezettel úgy, hogy önmaga felé tudja kinyitni
  • Amelyik oldal a pántos oldal, olyan nyitásirányú lesz a szerkezet

Mit tartalmaz a nyílászárók ára?

Komplett tok szerkezetet, üveggel, működtető vasalattal és kilinccsel, beltéri nyílászárók esetében kilincs és küszöb nélkül értendő az ár. A nyílászárók ára nem tartalmazza a kiszállítást, beépítést, kőműves munkát, külső-belső párkányokat, takaróléceket, redőnyt, szúnyoghálót, reluxát, stb. A kiegészítőket minden esetben külön igény szerint számoljuk ki!

A beépítésre vonatkozóan kérjen külön ajánlatot! A beépítési egységárak a falnyílásba történő szakszerű elhelyezést, rögzítést, PUR habbal történő szigetelést, valamint a vasalatok beszabályozását, szerelvények, tartozékok felszerelését tartalmazzák. Ezeken túlmenően az egységárak NEM tartalmazzák a falnyílás kialakításának, vésésének, átalakításának költségét, továbbá a beépített nyílászárók fóliával történő csomagolását, takarólécek elhelyezésének költségét.

Belső könyöklők elhelyezése

Kávarész kialakítása

A kávarésznek (ablaknyílást) úgy kell kialakítani, hogy a könyöklő vízszintesen felrakható, illetve a szélein a végelzáró elem felhelyezhető legyen.

A nyílásnak mindenféleképpen egyenletesen sík, sima vagy vakolt, de simított felületnek kell lennie, hogy a műanyag ragasztó könnyedén felhordható, illetve elkenhető legyen. Műanyag ablakok esetében a párkányfogadónak (záró profil) a magasságát szabadon kell hagyni, hogy a párkány könnyedén aláférjen.

Elhelyezés

A könyöklőt és a végelzáró elemet valamilyen műanyag, de célszerű PVC vagy univerzális PVC ragasztóval felhelyezni. A széleket és a szükséges helyeket szilikonos pasztával ki kell húzni! Fa termékek esetén az elhelyezés lehetőleg az utolsó festést megelőzően történjen!

Comments are closed